Dolgu Uygulamaları

Çene Dolgusu

Çene dolgusu jawline dolgusu olarak bilinmektedir. Çene bölgesine uygulanır ve çene hattını ön plana çıkararak estetik bir çene, yüz görünümü ve oranı yakalamaya yardımcı olur. 15 dakikalık bir işlemde estetik bir çene yapısına sahip olabilirsiniz.

Çene dolgusu, çene hattının ve şeklinin iyileştirilmesi amacıyla bu bölgelere dermal dolgu enjekte edilmesine dayanan estetik bir prosedürdür. Bu uygulama sayesinde yumuşak hatlı bir çenenin daha belirgin ve sert bir hatta kavuşması veya asimetrilerin büyük oranda düzeltilmesi mümkündür.

Çene Dolgusu Nedir?

Çene dolgusu, cilde enjekte edilen dolgu maddesi ile hacim sağlanması prensibi üzerine kurulu bir yöntemdir. Hacim sağlamasına ek olarak hyaluronik asit veya kolajen üretimini tetikleyerek uygulandığı bölgede, işlem sonrası ise ciltte iyileşme sağlar. Kolajen ve hyaluronik asit cilde dolgunluk ve dirilik veren temel yapıtaşlarıdır. Böylece hem yetersiz olan kemik bölgesi dolgunlaştırılmış hem de ciltteki sarkmalar iyileştirilmiş olur. Çene dolgusu için hyaluronik asit veya kalsiyum hidroksilapatit gibi onaylanmış dolgu maddeleri kullanılmalıdır.

Çene Dolgusu

Çene dolgusu, çenenin görünümünü iyileştirmek, yaş ile beraber ortaya çıkan çene bölgesindeki bozulmaları düzeltmek, çene hattını daha keskin bir hale getirmek, çene hattının daha oval olmasını sağlamak, çene asimetrisini iyileştirmek, çene orantısını sağlamak ve çene hattını iyileştirerek yüz ifadesini değiştirmek amacıyla, plastik cerrahlar veya dermatologlar tarafından uygulanabilir. Çene dolgusu sayesinde daha keskin bir hale gelen yüz ile daha zayıf görünmek de mümkündür.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu yapılırken ince uçlu iğneler kullanılır ancak kesi atılmaz. Bu nedenle cerrahi bir operasyon söz konusu değildir. Doktorunuz gene de işlem öncesi uygulama bölgesini uyuşturarak iğnelerden ötürü ortaya çıkabilecek acı hissini de engeller. Anestezik madde etkisini gösterdikten sonra mandibula boyunca azar azar dolgu maddesi enjekte edilir. Bu enjeksiyonlar birdenbire, tek bir bölgeye ve fazla miktarda yapılmaz. Bunun yerine azar azar ve belirli bölgelere birden fazla enjeksiyon şeklinde uygulanır. Bu esnada doktorunuz dikkatli davranacak ve enjeksiyonların istenilen etkiyi gösterip göstermediğini kontrol edecektir. Enjeksiyon başladıktan sonra hemen hemen yarım saat içerisinde işlem tamamlanır.

Çene Dolgusu

Çene Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Çene dolgusu, çene kusurları ve bozuklukları için oldukça etkili bir tedavi seçeneğidir. Esasen eğer çene bozukluğu bu tedaviden fayda görecek ise herkes bu işlemi yaptırabilir. Bununla beraber çene dolgusunun faydalı olduğu sorunların başında şunlar gelmektedir:

  • Çene hattının çok yumuşak olması
  • Çenenin uç kısmının çok sivri olması
  • Çenenin uç kısmının haddinden fazla düz olması
  • Çene ucunda yarıklık olması
  • Çene bölgesindeki sarkmalar
  • Çene ucunun olması gerekenden daha geride olması
  • Çene ucunda genişlik olması

Çene Dolgusu Ne Kadar Dayanır?

Çene dolgusunun sonuçları, uygulama sonrası hemen görülebilir ancak ne kadar kalıcı olduğu kişiden kişiye fark edebilir. Bununla beraber birçok kişide etkilerinin geçmeye başlaması için bir yıl geçmesi yeterlidir. Bu işlemin etkilerinin tamamen ortadan kalkması ise 2 yılı bulabilir. Bu durumda çene dolgusunun etkilerinin sürekliliği için bir ila iki yılda bir tekrarlanması gerekir. Çene dolgusunun kalıcılığını arttırmak istiyor iseniz UV ışınlarına karşı dikkatli olun ve güneş koruyucu kullanın; cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin; bol miktarda su için ve beslenmenize dikkat edin.

Çene Dolgusunun Yan Etkileri

Çene dolgusu sonrası en sık görülen  yan etkiler uygulama bölgesinde rahatsızlık hissi, kızarma, kaşınma ve sivilce oluşumu gibi basit yan etkilerdir. Bazı kişilerde çene dolgusu sonrası ağrı ve morarma da bildirilmiştir. Bu ve benzeri yan etkiler vücudunuzun özel şartlarına da bağlı olarak birkaç hafta içerisinde azalarak ortadan kalkacaktır.

Çene Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında öncelikle alkolü sayabiliriz. En azından ilk birkaç gün alkol tüketilmemelidir. Alkol kan sulandırıcı etki göstererek morarmaya neden olabilir. Çene dolgusu sonrası kızarıklık görülme riskine karşı bu kızarıklığı daha da kötüleştirecek ortamlardan da uzak durmak gerekir. Bu ortamlar arasında hamam ve sauna gibi aşırı sıcak yerler, güneş banyosu yapılan plajlar ve egzersiz ve spor gibi aktiviteler bulunur.

Bununla beraber işlem bölgesine krem sürmenizde veya makyaj yapmanızda bir sakınca yoktur. Tabii ki kalitesiz kremlerden ve makyaj ürünlerinden uzak durmalısınız. Bunlara ek olarak işlemin yapıldığı gün enfeksiyon riski bulunan yerlerden uzak durmalısınız. Bunun için bir gün boyunca denize veya havuza girmemek gerekir. Tüm bu hususlara dikkat ettiğiniz takdirde işlemden en iyi sonuçları elde edebilir ve olası komplikasyonları en aza indirebilirsiniz.

Benzer Uygulamalar

dr. gönül ateşsaçan'a sor

Dr. Gönül Ateşsaçan Sorularınızı Yanıtlıyor, Cevaplar aşağıda!

  1. makbule dedi ki:

    gönül hanım çenemden çok ama çok mutsuzum. hiç çenem yok diyebilirim, ama sürekli 6 10 ayda bir bu uygulamayı yaptırmak da çok uğraştırıcı. ne yapacağımı bılmıyorum

    1. Merhabalar, Çene dolgusu ile şikayetiniz tedavi edilebilir. Kalıcılık konusunda haklısınız. Çene dolgusu geçici bir çözümdür.

  2. naima çınar dedi ki:

    Çene dolgusu ile herkesin bahsettiği gibi genç bir yüz görünümü elde etmek mümkün müdür hocam, bir arkadaşım sizde yaptırdı çok memnun kaldı ama benim içinde aynı şey olur mu bilemedim

  3. İLEYNA dedi ki:

    Doktor hanım bu işlem ortalama kaç ay kalıcılığını sürdürüyor kişiden kişiye göre değişiyor mu yoksa